គ្រឿងផ្សំ
1-កំពឹស(ឬបង្គាតូចៗ) រស់ 1ចានចង្កឹះ
2-មើមខ្ទឹមក្រហមហាន់ 3-5កំពឹស
3-គល់ស្លឹកគ្រៃ 3ស្លាបព្រាបាយ
4-ម្ទេសហាន់ 1ស្លាបព្រាបាយ
5-ជីអាណា 2ស្លាបព្រាបាយ
6-ទឹកត្រី 2ស្លាបព្រាបាយ
7-ស្ករស 2ស្លាបព្រាបាយ
8-ទឹកក្រូចឆ្មា 1ស្លាបព្រាបាយ
9-អង្ករលីង (មិនដាក់ក៏បាន) 1ស្លាបព្រាបាយ
9-អង្ករលីង (មិនដាក់ក៏បាន) 1ស្លាបព្រាបាយ
10-ជីអង្កាម ជីវាន់ស៊ុយ(សំរាប់រ៉ោយពីលើ) 10ស្លឹក
វិធីធ្វើ
-លាងកំពឹសឲ្យស្អាត រួចត្រាំទឹកត្រជាក់5នាទី ស្រង់យកទុកក្នុងទូទឹកកក
-ផ្សំគ្រឿងញាំមាន ទឹកត្រី ស្ករស ក្រូចឆ្មា ម្ទេស កូរឲ្យរលាយចូលគ្នា
-ដាក់កំពឹស ខ្ទឹកក្រហម គល់ស្លឹកគ្រៃ ជីអាណា អង្ករលីង ច្របល់ជាមួយទឹកញាំខាងលើ រៀបដាក់ចាន រោយស្លឹកជីអង្កាម-ជីវ៉ាន់ស៊ុយពីលើ ជាការស្រេច។
Dancing
Shrimp Salad - This menu still not accepted for some people. But it’s
popular in Northeast. And easy to find at Som-Tum or E-San restaurant.
But today we make in a different way by freeze shrimp in cold water
before bring to cook. General stores that sell seafood are often used
this way too.
For 1-2 personCooking time : 10 minutes
INGREDIENT
1. 1 cup Shredded shrimp
2. 3-5 Chopped shallot
3. 3 Tbsp. Chopped lemon grass
4. 1 Tbsp. Chopped chilli
5. 2 Tbsp. Chopped coriander
6. 2 Tbsp. Fish sauce
7. 2 Tbsp. Sugar
8. 1 Tbsp. Lime juice
9. 10 Mint leaves (optional)
HOW TO COOK
1. Put shrimp in cold water 5 minutes. Drain dry and set aside.
2. Spicy dressing sauce - Mix fish sauce, sugar, lime juice and chopped chilli together.
3. Mix all ingredients 1-5 until well combined. Sprinkle with mint leave, coriander leave or spring onion.
អត្ថបទនេះ ៖ ដកស្រង់ចេញពីគេហទំព័រ Food travel
បកប្រែដោយ៖ សូ ពិសិដ្ឋ
No comments:
Post a Comment